Dansen als therapie

Dansen als therapie heeft als doel de kwaliteit van leven te verbeteren door middel van dans. Bij verschillende aandoeningen zoals Parkinson, reuma en MS, kan het contact met het lichaam verstoord worden. Dagelijkse bewegingen zoals traplopen, wat de meeste mensen vanzelfsprekend vinden, worden moeilijker. Dat bewegen goed is, is algemeen bekend. Inmiddels is ook in recent wetenschappelijk onderzoek in Duitsland en Zwitserland aangetoond dat dansen een positief effect heeft op de algehele mobiliteit. Neuroloog en Parkinsonspecialist dr. Bas Bloem zegt hierover: "Het blijkt dat dansen een positief effect heeft op de houding en het hele beweegpatroon van mensen met Parkinson. Ze worden soepeler en zelfs hun gezichtsuitdrukking wordt er minder star door".

We bieden een programma waarin we specifieke kennis vanuit verschillende dansstijlen en fysiotherapie combineren. Middels dans, muziek en verbeeldingskracht werken we aan spierkracht, lenigheid, balans, coördinatie en houding. In de lessen wordt deels zittend (op een stoel) en deels staand (verplaatsend door de ruimte) gedanst. Er wordt gebruik gemaakt van eenvoudige dansbewegingen, ontspanningsoefeningen en improvisatie.

De lessen worden gegeven door Bobbi van Kesteren, afgestudeerd fysiotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en afgestudeerd danser aan de opleiding Artiest Dans in Arnhem. Daarnaast heeft ze onlangs een masterclass gevolgd onder leiding van David Leventhal, grondlegger van de wereldwijde methode Dans & Parkinson. Plezier in het dansen zal altijd voorop staan.

Iedereen kan meedoen aan de lessen, ongeacht aandoening, conditie, ervaring of leeftijd.

Voel je vrij en dans!

Danstherapie in Ede
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de praktijk.
0318-651052